Tekstilkunstneren Anne-Gry Løland er opptatt av det forgjengelige og det vakre i det uperfekte. Arbeidene hennes er preget av skjønnhet og ødeleggelse. Mønster oppstår, forsvinner og muterer. Hjertelig velkommen til vernissasje i Haugesund Billedgalleri fredag 12. april kl. 18.00.

Kunstneren bryter ned for å skape noe nytt. Anne-Gry Løland viser til en bok av Kerstin Ekman: «Gjør meg levende igjen». Et sitat herfra forteller om noe av det kunstneren er opptatt av: «Sylva pleier å si at den myke historien smuldrer bort uten spor. Tøy smuldrer. Det forsvinner som kjøtt. Til slutt er det bare knoklene igjen av en sivilisasjon. Karosseriet. Sverd finner man. Kanonrør. Men varmen er borte. Det pyntelige. Den skjønnheten som framstilles med myk kunstferdighet.»

Løland trykker på tekstil. Ved hjelp av en utbrenningsteknikk kalt «devore» fjerner hun deler av det trykte motivet. I arbeidene ser vi store rutenett av tynne tråder som bære større og mindre tekstile flak fordelt i løse og tette formasjoner. I arbeidene får hun fram flere fysiske lag og skyggevirkningen på veggen utgjør en del av verket.

Anne-Gry Løland er fra Kaupanger i Sogn. Hun har master i kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen (2004-2006) og har etter hvert etablert seg i Oslo. Tidligere i år har hun hatt separatutstilling på Galleri Format i Bergen. Siden hun ble uteksaminert har hun rukket å gjøre seg bemerket gjennom en rekke utstillinger, stipender, priser og utsmykninger. Hun er innkjøpt bla. til Nasjonalmuseet og til kunstindustrimuseene i Bergen og Trondheim. Anne-Gry Løland viser fem større arbeider i Sal 1 i Haugesund Billedgalleri.

Leave a Comment