“On the edge of the past” – etsninger/ aquatint

Prosjektet ”On the Edge of the Past” tar utgangspunkt i gjenstander og hverdagsting som vi omgir oss med: Funksjonelle, dekorative, vakre, stygge, vanlige eller sjeldne. Overalt etterlater vi oss slike spor som viser til vår eksistens og identitet.  Noen får mye oppmerksomhet, mens andre er nesten uanselige. Astrid McGarrighan isolerer og fokuserer på objekter som vekker fantasi, refleksjon og minner. Gjenstanders aldring og slitasje kan frambringe estetisk opplevelse og filosofisk undring. Dette ønsker hun å visualisere i arbeidene sine.

Teknikken etsning/ aquatint er tidkrevende, men fascinerende. Arbeidet med idé, tegning, gjentatte etsninger og prøvetrykkinger tar ofte 6-8 uker. For McGarrighan er ”uhell” underveis ikke bare frustrerende, men fører også til kreative problemløsninger, noe som gjør det ekstra utfordrende og spennende å arbeide med denne grafiske teknikken. Hun utfører hele prosessen selv, og et prosjekt består ofte av ca 30 ulike motiver, der hvert arbeid trykkes i fargevarianter i opplag 1/30. Formatene varierer fra 40×50 til 50x80cm.

Astrid McGarrighan er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen med fordypning i grafikk og har storfag i kunst og håndverk ved Høgskolen i Bergen. Hun har deltatt på en rekke separat- og kollektivutstillinger i Norge og England. Hun er bl. a. innkjøpt av Haugesund Billedgalleri, Regjeringens representasjonsbolig og Kunnskapsdepartementet, og har hatt utsmykkingsoppdrag for Lovisenberg Diakonale sykehus, Royal Caribbean Cruise Line m.m. www.amcg.no

Leave a Comment