Hesten, skåla og presten – en vandrehistorie

Cathrine Dahl og Ørjan Aas jobber med grafikk og tegning i duo og i samarbeid med andre (Six ghosts). Utgangspunkter er forandringer: naturens, historiens og arkitekturens symbioser, ting som ligger lag på lag og som formes gjennom gjenfortellinger, tolkninger og tidens tann.

Gjennom samarbeidsformen oppstår brudd i individuelle mønstre, og uventede omveier lager grobunn for nye avleggere. På denne måten blir liknende elementer og ideér utdypet og fortalt på flere måter. Framstillingen er fragmentert og ofte relatert til bevegelige bilder, serier og tegneserieruter.

Trykkene og tegningene i Haugesund Billedgalleri er del 1 av en pågående fortelling satt i sekvenser. Historien, som er satt sammen av skapelsesberetninger fra ulike kulturer iblandet egen oppdiktning, følger en trefigur fra fødsel til død, på jakt etter sitt eget skinn. Vi kan se verden som den gjør; som ånd, som naturmateriale og som menneske.

Kunstnerne Cathrine Dahl (1980) og Ørjan Aas (1981) er fra Hønefoss og Sauda. De er begge utdannet med en Mastergrad fra Kunstakademiet i Trondheim, 2008. Aas har i tillegg studert ved Falmouth University College i  England, 2004. Som duo har de blant annet hatt separatutstilling i Tromsø kunstforening, og vært med på Trøndelagsutstillingen 2010 og Tegnebiennalen 2010. De har tidligere stilt ut i Steinkjer kunstforening, Norske Grafikere i Oslo og Trondheim prosjektrom. Kunstnerne har mottatt Norske grafikeres hovedstipend og Jacob Weidemanns minnestipend. I 2014 ble de nominert til H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend.

Leave a Comment