Haugesund Kunstforening har gleden av å presentere utstillinger av henholdsvis Christopher Rådlund (maleri, grafikk) og Lena Katrine & Heidi-Anett (foto, sal 2). Alle ønskes hjertelig velkommen til åpningen fredag 21. oktober kl. 18.00.

Christopher Rådlund: Under himmelen

Det er sagt om Christopher Rådlund sine bilder at de representerer enkelhet, stillhet, lindrende mørke og savn, og at det er bilder som lever videre.

Christopher Rådlund (f. 1970, Gøteborg) fra Oslo, har gjort seg bemerket både i Sverige og Norge med sin nyfigurative og meditative billedkunst. Rådlund ønsker å fornye den maleriske tradisjonen. Han verdsetter den klassiske arven og tradisjonsbasert kunstutøvelse. Han har gjort seg til talsmann for den nyfigurative kunsten i form av bokutgivelser og egne verk:

«Mitt prosjekt er i stor grad annerledes enn hos de vanlige norske figurative kunstnere. Utgangspunktet er klassisk, figurative idealer. Men jeg har et ønske om å revitalisere disse idealene og forestillingen blant, og om, figurative malere. Det er et uoppfylt potensial i det figurative, håndverksbaserte, tradisjonelle maleriet. Derfor er jeg svært positiv til Nerdrumskolen. Jeg befinner meg et sted mellom konseptkunstnerne og den figurative tradisjonen.» sier Christopher Rådlund.

Utstillingen i Haugesund Kunstforening består av både oljemalerier og grafikk, og vil primært bestå av to kategorier: 1. Skyer og himmel og 2. Motiver laget i samarbeid med Forsvaret og armeen i Afghanistan og Troms.

Christopher Rådlund er utdannet fra Kunstindustriskolen i Göteborg (1988-1991 og 1994-1995), Statens håndverks- og kunstindustriskole (1991-1992), Kunsthøgskolen i Umeå (1992-1995) og Kunstakademiet i Oslo (1995-1998). Siden debututstillingen i 1998 har han hatt en lang rekke separatutstillinger i Oslo, Trondheim og Bergen.  Rådlund er bla. innkjøpt til Göteborgs kunstmuseum, Statens Konstråd, Södertälje Kunsthall, Stortinget og Statoil.

Lena Katrine & Heidi-Anett: Kroppsarbeid

Lena Katrine & Heidi-Anett er en kunstnerduo bestående av Lena Katrine Johansen (f. 1980, Båtsfjord) og Heidi-Anett Haugen (f. 1985, Stavanger) fra Trondheim. Begge var ferdig utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim i 2013. Siden den gang har de blant annet hatt separatutstillinger ved Third Space i Helsinki, C4 i København og CCA Andratx på Mallorca. De har også deltatt på Høstutstillingen, Trøndelagsutstillingen, Vestlandsutstillingen og Nordnorsken. Duoen står også bak prosjektene Kunstkantina og Kantinekino.

Utstillingen har fått tittelen «Kroppsarbeid». ««Kroppsarbeid» kan i fyrste omgang referere til dei ulike kroppane me møter i verka, men peikar òg til det fysiske arbeidet som ligg i sjølve verket. At dette til dømes ikkje berre er fotografi som heng på veggane, men at det like mykje kan vere dokumenterte performancer; hendingar som har funne stad, kroppar som har blitt instruert føre fotolinsa.» (utstillingstekst skrevet av Øyvind Rongevær Kvarme).

Utstillingen er støttet av Statens utstillingsstipend/Norsk Kulturråd.

Leave a Comment