Utstillingen består av 36 oljemalerier og 2 skulpturgrupper i pappmache. Arbeidene er i små formater, og viser diverse situasjoner og oppstillinger med tilbakeblikk som felles tema. Maleriene og skulpturene er stort sett basert på skisser og akvareller fra reiser i Frankrike, Russland og Finland.

Skulpturgruppen Fotgjengere beskriver for eksempel et miljø fra en av Helsinkis sentrumsgater, mens maleriserien Korolev henter motivene fra en av Moskvas forsteder. Arkitektur og framkomstmidler er av eldre årgang, for å gi arbeidene et bevisst nostalgisk fokus, noe som også understrekes med den realistiske, modellerte formen.

Av og til er tilbakeblikkene av mer mytisk karakter, som i maleriserien Lady Godiva, hvor en middelalderlegende fra Coventry illustreres. Skulpturgruppen 1814 er en kommentar til årets grunnlovsjubileum, 5 hender med fjærpenner signerer papirark i falmede valører.

Daniel Østvold (f. 1955) har tidligere stilt ut separat bl.a. i Galleri Riis, Kunstnerforbundet, Stenersenmuseet, Bergen Kunstforening, Trondheim Kunstmuseum og Haugar Vestfold Kunstmuseum. Han arbeider også som kurator (bl.a. Norsk Skulpturbiennale 2011 ), som katalogskribent, kunstkonsulent og underviser i kunstfag.

Leave a Comment