Grafikerne Gunhild Vegge (f. 1960) og Lasse Kolsrud (f. 1959), fra Oslo, stilte ut i Haugesund Kunstforening i 2006. Det er svært hyggelig å kunne ønske de populære kunstnerne velkommen tilbake i 2018!

Haugesund Kunstforening har gleden av å invitere til åpning av utstillingene «Falle opp og stige ned» av Erlend Briggar Larsen og «Kiempers Fødeland» av Gunhild Vegge/Lasse Kolsrud. Utstillingene åpnes av billedkunstner Bernhard Østebø. Velkommen til Haugesund Billedgalleri fredag 21. september kl. 18.00!

Siden forrige besøk har duoen videreutviklet samarbeidet om en billedsyklus med nordmenns ihuga trang til utendørssysler som tema. Kunstnerne presenterer arbeider fra de to seriene: «Kiempers Fødeland: Utfoldelse i friluft» og «Kiempers fødeland: 1814-?». Humor og ironi på egne og andres vegne står sentralt i kunstnernes arbeider, som kaster skråblikk på ulike aspekter ved friluftslivet i bygd og by.

Tresnittprosjektet «Kiempers Fødeland: 1814 – ?» kom i gang i forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014, og tar utgangspunkt i enkelte sentrale datoer og hendelser i kongeriket de siste to hundre år. Her er, ifølge kunstnerne:

«…en del tull og tøys, blandet med det største alvor, et særdeles subjektivt utvalg begivenheter og historiske milepæler. Dette er våre beskjedne bidrag til underholdningen: Kjære landsmenn og kvinner: hvem er vi, hvem var vi? Hvor går vi, og hva vil vi?»

Det er to av landets mest aktive grafikere som viser sine arbeider i Kunstforeningen. Kunstnerne kan se tilbake på over seksti separatutstillinger fra Lista i sør til Svalbard i nord. Kunstnerne er utdannet fra SHKS, Tegnerlinjen, Grafisk avdeling 1981- 1985, diplom SHKS 1985 og 1986, Lito, rader og boktrykk- klassen SHKS 1983- 1985.

Motiver fra seriene er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Norsk kulturråd, Haugesund Billedgalleri og en rekke andre offentlige institusjoner. Kunstnerne var nylig med på vandreutstillingen «Norsk samtidsgrafikk» i Brasil i regi av Utenriksdepartementet og Norske Grafikere. Vegge/Kolsrud var også representert på utstillingen «Avtrykk – 500 år med tresnitt» ved Nasjonalgalleriet, vinteren 2016.

Leave a Comment