Malerier uten spor av penselstrøk og skulpturer som tredimensjonal poesi. Haugesund Kunstforening har gleden av å presentere separatutstillinger av billedkunstnerne Harald Fenn (maleri, grafikk) og Arne Rygvold (skulptur, objekt). Utstillingene åpnes av Mona Elin Aarø, styreleder i Haugesund Kunstforening. Velkommen til vernissasje fredag 12. februar kl. 18.00 i Haugesund Billedgalleri.

Harald Fenn (1963) er en av vårt lands sentrale kunstnere. Han har markert seg med malerier uten spor av penselstrøk, utført med airbrush og sprøytepistol på finér. Harald Fenns arbeider tilhører landskapstradisjonen, men han skaper ikke tradisjonelle landskapsmalerier. Han forholder seg til maleriets ulike tradisjoner, og bildene hans rommer diskusjoner og refleksjoner rundt maleriets egenskaper og muligheter. Figurative landskapsskildringer danner det grunnleggende elementet i bildene til Fenn, og disse brytes opp av mer abstrakte fargefelt som markerer bildets flate. Han går aktivt inn i motsetningspar som natur/kultur, dybde/flate og kaos/orden, og bruker disse for å peke på det kulturelle blikket på naturen.

Harald Fenn har en intellektuell tilnærming til maleriet, med mer og mindre åpenbare kunsthistoriske- og teoretiske referanser. Samtidig gir hans malerier betrakteren en høyst visuell og direkte sanselig erfaring gjennom de sterke visuelle virkemidlene han benytter.

Harald Fenn har i løpet av de siste årene stilt ut i gallerier og museer i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen. Han er kjøpt inn av Museet for samtidskunst, Astrup Fearnley-museet, Sørlandets kunstmuseum, Statoil, KLP, Hydro, Nordea i tillegg til en rekke private samlinger. Fenn er utdannet ved Statens Håndverks og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi.

Les mer: www.haraldfenn.no

Langsomhet er et viktig element i Arne Rygvolds (1955) arbeider. Først treets sakte vekst, som setter spor og ringer som tegninger i materialet, videre gjennom den møysommelige bearbeidingen av materialet til intuitive, enkle og fabulerende former. Skulpturene er veggbaserte objekter som orienterer seg mot kroppens og håndens sansning. De gir fysiske eller psykiske romlige opplevelser, og kan leses som arkitektoniske objekter, som visuelt omformede minner eller tredimensjonal poesi som vokser ut av veggen.

Arne Rygvold er utdannet ved Vestlandske Kunstakademi i Bergen. Han har mottatt en rekke stipend og legater. Ved siden av å ha deltatt i en rekke gruppeutstillinger, har han hatt separatutstillinger på blant annet Agder kunstsenter i Kristiansand, Leidangsgalleriet på Stiklestad, Hordaland Kunstsenter i Bergen, Kunstnerforbundet og Wang kunsthandel i Oslo. Arne Rygvold er født i Steinkjer, men bor og arbeider på Blaker i Akershus.  Les mer: http://www.fineart.no/kunstner/arne-rygvold?gclid=CJ-38LHg28oCFYMewwodEXkP4A
Pressekontakt:

Haugesund Kunstforening: Grethe Lunde Øvrebø, tlf. 52 74 41 80/90 88 16 65 grethe.lunde.ovrebo@haugesund.kommune.no

Leave a Comment