Billedkunstneren Kira Wager regnes blant norsk samtidskunsts mest interessante utøvere. Hun er kjent for sitt billedunivers som preges av en spenning mellom fotografi og maleri.

Haugesund Kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å invitere til vernissasje lørdag 20. august kl. 18.00. Årets filmfestivalutstiller KIRA WAGER er til stede. Utstillingen åpnes av fylkesordfører i Rogaland: Solveig Ege Tengesdal. Musikalsk innslag ved MUNOR.

Wager arbeider kontinuerlig med å finne måter å male på som er relevante i dag, og i sin vedvarende beskjeftigelse med forholdet mellom malerisk og fotografisk representasjon, blir hun trukket fram med positivt fortegn i debatten om maleriets legitimitet. Wager har vært gjenstand for en massiv hyllest fra et samlet norsk kritikerkorps, og hennes bilder er også blitt en formidabel salgssuksess.

Wager er kjent for komplekse spill med maleriets tradisjoner og formale virkemidler. Selv om maleriet er premisset, er bildene også del av en større diskurs rundt fotografi og bilder i alminnelighet. Ikke minst er hun opptatt av våre indre bilder, og hvordan vår visuelle persepsjon påvirkes av minner. Hennes hovedinteresser kretser rundt persepsjon, representasjon og tid.

Kira Wager (f. 1971) er svensk-norsk billedkunstner, oppvokst i Helsinki og bosatt i Norge siden 1994. Wager har kunstutdannelse fra Finland og Statens kunstakademi i Oslo. Hun har hatt separatutstillinger bla. i Kunstnerforbundet, Galleri K og RARE Gallery, New York. Wager er innkjøpt av en rekke offentlige samlinger, bla. Nasjonalmuseet for samtidskunst og UD.

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Kunstforeningens mest profilerte utstilling, og blir til gjennom et samarbeid med Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri.

Mer informasjon om kunstneren: http://gallerik.com/artister_ex.asp?m=9606&s=10308&g=57681

Utstillingen åpner lørdag 20. august kl. 18.00 og varer til 18. september 2016.

Leave a Comment