Drømmeaktig for kunst- og filmelskere i Haugesund.

Det er med stor glede Den norske filmfestivalen, Haugesund Kunstforening og Haugesund Billedgalleri ønsker Lars Elling velkommen som årets filmfestivalutstiller. Søndag 17. august kl. 18.00 åpnes utstillingen med malerier av Lars Elling i Haugesund Billedgalleri.

Glimt av en tilbakelagt tid
Den norske billedkunstneren, illustratøren og forfatteren Lars Elling (f. 1966) bor og jobber i Oslo. Hans arbeider har ofte fotografiske og filmatiske elementer, gjerne kombinert med en dramatisk handling, og Elling benytter et figurativt formspråk som grenser opp mot det abstrakte. Uttrykket er drømmeaktig og de delvis utviskede motivene kan oppleves som små glimt av, eller minner fra, en tilbakelagt tid.

Elling arbeidet i mange år som avistegner og bokillustratør, før han begynte som maler på heltid. Han har vunnet flere priser for sine bokillustrasjoner, blant annet gull for årets vakreste bøker, tre ganger.

Utstilt i London og New York
Lars Elling er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han har hatt separatutstillinger i Oslo, London, New York og Trondheim, og han er innkjøpt av bla. Trondheim kunstmuseum, Norsk Kulturråd og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Kunstforeningens mest profilerte utstilling, og blir til gjennom et samarbeid med Den Norske Filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri. Utstillingen åpner 17. august og varer til 14. september 2014.

Leave a Comment