Se ekte illustrasjoner til Snorres Kongesagaer, sving et vikingsverd, prøv en vikinghjelm og ta en selfie i en kongestol inspirert av Ringenes Herre-filmene! Haugesund Billedgalleri har gleden av å invitere til åpning av utstillingen Makt & Magi, søndag 26. april kl. 14.00. Alle hjertelig velkommen!

Utstillingen
Utstillingen bygger på forskningsfunn som for første gang påviser slående likheter mellom filmscener i Ringenes Herre, basert på J. R. R. Tolkiens bok av samme tittel, og illustrasjoner til 1899-utgivelsen av Snorres Kongesagaer.

Ved å utforske dette slektskapet, som både er av visuell og innholdsmessig karakter, belyses Snorre-illustrasjonenes tilhørighet til fantasy-sjangeren. Illustrasjonene til Snorres Kongesagaer er tegnet av Halfdan Egedius, Christian Krohg, Gerhard Munthe, Eilif Peterssen, Erik Werenskiold og Wilhelm Wetlesen.

Utstillingen, som er produsert av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, viser originalverk som sjelden eller aldri lånes ut fra Nasjonalmuseet. I tillegg har Kulturhistorisk museum i Oslo lånt ut en gullring datert 300-600 år e. Kr., funnet på Rennesøy, i Rogaland.

Les mer: http://www.nasjonalmuseet.no/no/utstillinger_og_aktiviteter/utstillinger/vandreutstillinger/Makt+og+magi.+Snorre+og+Ringenes+Herre.b7C_wlnGZ7.ips#sthash.MvgcxE0d.dpuf

«Vi er svært stolte over å få være første visningssted for denne svært sjeldne og interessante utstillingen, og ser fram til åpningen søndag 26. april. Kl. 14.00. Vi oppfordrer alle, små og store, til å kle seg ut denne dagen. Hent inspirasjon fra vikingtiden eller fra Ringenes Herre-verdenen og kom på åpningen! Alle som kler seg ut blir med i en fotoutstilling, og er du riktig heldig kan du vinne flotte premier!» (gallerileder Grethe Lunde Øvrebø)

Formidling
Kunstformidler Martha Ådland inviterer til omvisning og workshop for skoleklasser, bedrifter, foreninger og lag. Mange skoleklasser på Haugalandet skal få se utstillingen gjennom «Den kulturelle skolesekk»-programmet.

Program søndag 26. april kl. 14.00: Familiesøndag
Velkommen ved gallerileder Grethe Lunde Øvrebø. Åpning ved avdelingsdirektør v/ Nasjonalmuseet Per Odd Bakke og kurator for utstilling og formidling Nina Denney Ness.

Flotte vikinger fra Vikingklubben i Karmøy og medlemmer fra WestLaiv (rollespill-foreningen) deltar. Vi oppfordrer alle, små og store, til å kle seg ut. Du kan vinne flotte premier som; billetter til Edda Kino, praktutgaver av Ringenes Herre og Snorres kongesagaer, familiebillett til Nordvegen Historiesenter m.m.!

Velkommen til en hyggelig familiedag i Haugesund Billedgalleri!

Leave a Comment