Snøfrid Hunsbedt Eiene (f. 1942) er en av vårt fylkes mest anerkjente billedkunstnere. I perioden 10.01- 02.02.2014 presenterer hun malerier og tegninger i store format. Velkommen til vernissasje fredag 10. januar kl. 18.00 i Haugesund Billedgalleri.

Snøfrid Hunsbedt Eiene er kjent for sine detaljerte tegninger og subtile malerier. Kunstneren finner stor glede i å veksle mellom den fine, detaljerte blyantstreken i tegningen og det mer røffe uttrykket i maleriet. Tegningene er gjerne figurative skildringer av hus eller gamle tekstiler, mens maleriene er nonfigurative fargefelt som gir assosiasjoner til bla. Mark Rothko og Ad Reinhardt. Selv om arbeidene i teknikk og uttrykk er motpoler til hverandre, så har de begge langsomheten i framstillingen til felles. Det tar lang tid og det krever stor tålmodighet å ferdigstille den fine, detaljerte tegningen så vel som maleriene der Eiene maler og skraper fram motivet lag for lag.
Kunstkritiker Trond Borgen har opp gjennom årene sagt mye fint om Eienes kunst. I 2010, da Eiene var årets maijazz-kunstner uttalte han bla.: «… hun spiller et kunstens standardrepertoar og tilfører sine egne variasjoner og improvisasjoner. Slik skaper hun et usedvanlig godt samsvar mellom kunstens form og innhold.» (fra kunstanmeldelse i Stavanger Aftenblad, 20.05.2010).

Snøfrid Hunsbedt Eiene er utdannet fra Vestlandet Kunstakademi (1991-1995). Siden debuten i 1993 har hun jevnlig vist arbeidene på separat-, gruppe-, og kollektivutstillinger. Hun har fram for alt fått anledning til å vise sine arbeider i Rogaland fylke, men har også stilt ut i Bergen og Oslo.  Forrige gang hun stilte ut i Haugesund Kunstforening var i 2003. Eiene har mottatt en lang rekke stipender, hun har hatt mange utsmykningsoppdrag og har også virket som kunstnerisk konsulent for utsmykninger. Eiene er innkjøpt av Norsk Kulturråd flere ganger og hun er representert i Stavanger kunstmuseum, Sogn og Fjordane kunstmuseum og Vestlandske kunstindustrimuseum.

Leave a Comment