Haugesund Kunstforening har gleden av å invitere til åpning av to nye separatutstillinger: «NeoEgo» (skulptur, maleri, maleriinstallasjon) av Hennie Ann Isdahl og «Apparently…….» av Laila Evensen. Velkommen til vernissasje fredag 18. september kl. 18.00 i Haugesund Billedgalleri. 

Hennie Ann Isdahl NeoEgo
Sal 1

Haugesund Kunstforening har gleden av å presentere utstillingen NeoEgo av Hennie Ann Isdahl.
Hennie Ann Isdahl (f. 1955) er opprinnelig fra Karmøy, men bor og arbeider i dag i Oslo. Hun er utdannet ved Ecole Nationnale Superieure des Beaux-Arts i Paris (1986), Bergen kunsthåndverkskole (1981-1985) og ved Vestlandets kunstakademi (1976-81).

Isdahl benytter ofte det hun kaller «abstrahert arkitektur» som inspirasjon for arbeidene sine. I og med at hun bor i Oslo vil utstillingen preget av det. Hun lar seg inspirere av; flater, farger, rom, perspektiv, lys, skygge, trapper og negative rom. Former hun omgir seg med og observerer i det daglige.

Utstillingen viser arbeider laget i løpet av 2014 og 2015. Proporsjoner og farger er viktige elementer i arbeidene til Isdahl. Særlig fargen har betydning for å gi identitet til formen. Arbeidsmetoden til Isdahl er en kombinasjon av kontroll og tilfeldighet: «I tilfeldigheten ligger følsomheten, man må «se» hva som skjer, og kontrollen ligger i å bestemme hva dette skal bli», sier Hennie Ann Isdahl.

Isdahl har flere ganger deltatt på Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen og Østlandsutstillingen. Hun har deltatt på utstillinger i bl.a.: Unge Kunstnernes Samfund, LNM, Oslo Kunstforening, Gøteborg Kunstmuseum, Nasjonalmuseet for Kunst, Galleri F 15, Akershus kunstsenter, Kunstnerforbundet, Lillehammer kunstmuseum, Trondheim Kunstmuseum, Bergen Kunstmuseum, Haugesund Billedgalleri, Zoellner Gallery, USA og Tromsø Kunstforening.
Isdahl har utført flere utsmykkingsoppdrag som: Helleren svømmeanlegg og Amalie Skrams videregående skole i Bergen, Psykologisk Institutt, UIO.
Hun er innkjøpt av: LUAG Collection, PA, USA. Museet for samtidskunst, Statoil Gullfaks C, Aker Stord, Bergen Kino, og av private samlere. Isdahl har vært kurator for Vestlandsutstillingen og LNM jubileumsutstilling. Hun jobber som universitetslektor i kunstfag på Universitetet på Ås. Isdahl har mottatt en rekke prosjekttilskudd og kunstnerstipender og ble i 2008 tildelt Garantiinntekt. http://www.isdahl.info/
Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd (www.norskkulturrad.no)

Laila Evensen Apparently…
Sal 2

Laila Evensen (f. 1975) arbeider som kunstner i Haugesund og Berlin. Hun fullførte en Bachelor i Fine Art ved University of Lincolnshire and Humberside, UK, i 2001 med hovedvekt på fotografi og film/video installasjon.
Arbeidet hennes omhandler forskjeller mellom personlig kontra kollektiv opplevelse av rom/sted relatert til fri bevegelse, individuelt uttrykk, og navigasjon i hverdagen.

Evensen arbeider ofte i serier på 7. Hun lager systemer/oppdelinger og bruker tallet 7 som en guide for sammensetninger, materialistisk sett, så vel som på et mer teoretisk nivå. Tallet 7 symboliserer livets syklus, og er det tallet som står for kreativitetens helhet.
Kunstneren benytter figurer i forskjellige former og/eller objekter som symboliserer mennesket, disse skaper fundamentet og er utgangspunktet for hennes kreative prosess. I Kunstforeningen vil Evensen blant annet stille ut bilder/installasjoner, skulptur og fotografi. De små figurene presenteres i en rekke kombinasjoner. Lek og humor er viktige komponenter, med en undertone av mer alvorlige tanker, visjoner og spørsmål.
Evensen har de siste 15 årene vist arbeider i inn- og utland, så vel som vært aktiv som produsent og kurator i England, Norge og Tyskland.  http://lailaevensen.wordpress.com/

Leave a Comment